pulsklocka.nu

Att lägga ner massa tid på att styrketräna utan att se några resultat är minst sagt frustrerande. Det är omöjligt att veta hur snabbt du kan bygga muskler men en sak är säker och det är att du måste lägga ner ganska många timmar på träning för att få bra effekt. Därför kan det vara värt att bygga upp ett hemmagym om du har utrymme för det. Du kan såklart komma väldigt långt med några färre redskap också. Om du letar gymutrustning ska du surfa in på https://www.gorillasports.se som har ett av Sveriges största utbud av gym- och träningsutrustning. Du kan hitta alla produkter du behöver för att din träning ska bli av. Om du endast har plats för några få saker hemma kan du satsa på hantlar eller kettlebells.

Muskler växer när de belastas

När du har ditt hemmagym kan du börja fokusera på att få dina muskler att växa. Hur snabbt dina muskler kommer växa beror främst på din ålder, träningsvana, träningsprogram, dina gener, vad du äter och hur du sover. Dina muskler växer när du belastar dem och sedan ger dem protein via maten. Nyckeln till att bygga muskler är att du tränar lagom stimulerande pass med tillfredsställande vila mellan varje träningspass. Hur mycket du behöver vila beror på hur mycket och hur hårt du har tränat. För optimal muskeltillväxt är det bra att träna minst tio intensiva set på varje muskel en gång i veckan. Det viktigaste för att få muskeltillväxt är att verkligen trötta ut musklerna genom tillräckligt mycket och tungt arbete.

Satsa på basövningar som tränar många muskler samtidigt

Styrkeövningar som är bra att satsa på är sådana som tränar flera muskler samtidigt, och som även kallas basövningar. Fyra övningar som tillsammans tränar i princip hela kroppen är knäböj, bänkpress, marklyft och latsdrag. När du styrketränar kan du blanda träning i maskiner och fria vikter. Det finns fördelar med båda och för variationens skull kan du använda båda sorterna. Du kan börja ett träningspass med några minuters löpning eller liknande för att komma igång, för att sedan övergå till basövningar och mer isolerade övningar.