pulsklocka.nu

Träning behöver inte kännas jobbigt och ångestladdat. Är du en person som vet att du egentligen borde träna för din hälsas skull men har en tendens att hamna på soffan istället så har du kommit till rätt ställe!

Hitta rätt form av aktivitet

Vissa människor tycker att det är hur roligt som helst att gå på gym och pumpa vikter. Om du inte är en av dem så krävs lite mer efterforskning och att kunna tänka utanför lådan. Till viss del handlar det om att hitta rätt motivation men det finns också mycket annat som kan hjälpa dig att komma igång. Fundera över vad du egentligen tycker är roligt. Se det inte som träning utan som att du ska göra något skoj några gånger i veckan. Variera gärna olika dagar och var inte rädd att prova något nytt. Se över vad som är populärt just nu, det finns oftast en anledning till att en ny träningsform blir modern. Senaste åren har många upptäckt Padel. Dra ihop ett gäng, inhandla ett bra padelracket och padelbollar och ha en rolig timme ihop någon gång i veckan. Padel garanterar många goa skratt men också riktigt bra träning, nästan utan att du märker det själv. Piffar du till dig med lite nya träningskläder så kommer det kännas ännu bättre.

Skoj du kanske inte tänkt på

Zumba slog igenom för många år sedan och var otroligt populärt ett tag. Dans överlag kan vara väldigt roligt och ger bättre träning än man tror. Prova lite olika dansklasser och svettas loss medan du buggar runt. Eller varför inte prova bergsklättring? Börja inomhus i trygga, ordnade former och bli förvånad över hur mycket musklerna värker efteråt. Annars kan du alltid satsa på att ta alla simmärken du missade som liten. Simning ger hela kroppen en riktigt bra träning och går att variera genom att lära sig olika tekniker. Är du en riktig soffliggare så kan det lättaste steget för att börja träna vara yoga hemma. Lägg dig helt enkelt på en matta framför soffan istället och börja med enkla övningar för att få igång kroppen. Även så pass lite som en halvtimme om dagen gör mycket för dig som är otränad och du kommer känna en stor skillnad väldigt snabbt.