pulsklocka.nu

Vila är lika viktigt som själva träningen. Det är ofta det pratas om hur viktig träningen är men det som ofta glöms bort är att träning bryter ner kroppen. Det är när du vilar och återhämtar dig som kroppen har en chans att bli starkare. Så för att få ut maximalt av din träning ska du se till att vila ordentligt. För att vila och ladda om kan det vara en bra idé att hitta dina sätt att varva ner och ta det lugnt. Att göra ditt badrum till en oas där du kan ta hand om både kropp och själ kan vara en bra idé. Hos https://rorfokus.se/ kan du hitta allt du behöver för att få ditt badrum som du önskar. Köp en härlig dusch som ger dig en härlig duschupplevelse eller kanske önskar du hellre ett badkar, oavsett vad du vill ha är det värt att lägga lite extra pengar på att få det du drömmer om. När badrummet är färdigt kan du göra ett hemmaspa och ta hand om dig själv ordentligt. Att ta hand om det mentala är lika viktigt som det fysiska och mental återhämtning kan du få i ditt nya fina badrum. Hjärnan behöver vila lika mycket som kroppen.

Ät bra mat och sov tillräckligt mycket

Andra saker som du kan göra för att maximera återhämtningen är att sova ordentligt. Det är under djupsömnen som kroppen reparerar sig och bygger muskler som har varit hårt ansträngda under träningspasset. Det är individuellt hur mycket varje person behöver sova men 7-8 timmar är en bra riktlinje att gå efter. Att äta och dricka är också viktigt för återhämtningen. Att först äta mat och dryck efter träningspasset och sedan fylla på med bra kolhydrater och proteiner vid senare mål är viktigt för att kunna bygga upp kroppen på bästa sätt. Träning torkar ut kroppen så att dricka tillräckligt mycket vatten varje dag är av största vikt.

Antal vilodagar är individuellt

Hur många vilodagar du behöver är svårt att säga eftersom det är som sömnen högst individuellt. Det beror också mycket på vad du tränar och vad ditt syfte med din träning är. En otränad person behöver generellt mer vila än vad en vältränad person behöver. Det är viktigt att vara uppmärksam på kroppens signaler. Kroppen kommer att berätta för dig när det är dags att ta en vilodag. En vilodag betyder dock inte att du behöver vara helt passiv utan att gå en promenad eller genomföra någon annan lågintensiv aktivitet är perfekt. Det är såklart helt okej att slappa i soffan också. Du ska göra det som känns bäst för dig.