pulsklocka.nu

Ibland är det lätt att de negativa tankarna tar överhanden och du hamnar i en dålig spiral som leder till en sviktande självkänsla. Att känna att du inte kan något eller att du inte duger är jobbigt men det finns saker som du kan göra för att komma ur det. Att försöka bli kompis med dig själv och din kropp är en viktig del för att stärka självförtroendet. Du kan åstadkomma mycket med träning och kost men inte allt. Om du vet att du exempelvis vill ha större bröst för att bli mer nöjd med din kropp är det något som du ska försöka genomföra. Att sätta in bröstimplantat är vanligt och anledningarna till varför kvinnor sätter in bröstimplantat skiljer sig åt.

Slut fred med din kropp

Bröstimplantat kan exempelvis ge dig brösten tillbaka efter en graviditet. Att vilja ha tillbaka brösten till sin forna form är inget konstigt. När du har dina drömbröst kan du sluta fred med din kropp. Försök att acceptera saker som du inte kan förändra eller göra något åt. Att klä dig i snygga kläder som du trivs i är en annan sak som kan stärka känslan om dig själv.

Kroppsuppfattningen påverkas positivt av träning

Förutom att träning gör din kropp snyggare kommer du dessutom att känna dig finare när du tränar regelbundet. Träning ger ett ökat välbefinnande som gör dig på bättre humör som i sin tur ökar självkänslan. Om du känner dig nere en dag är det värt att köra ett träningspass för att kunna må lite bättre. Träning och självkänsla går hand i hand, det har forskning visat. Även kroppsuppfattningen påverkas positivt av att du tränar.

Träningen ska kännas meningsfull

Om du ska börja träna för att må bättre kommer du snabbt märka av de positiva effekterna. Men tänk på att börja lugnt och trappa upp efterhand. Det är viktigt att du tränar hållbart så att du får in träningen som rutin i ditt liv. Ett tips är att du försöker hitta en aktivitet som du tycker om. När du känner att du kan hålla träningsrutinen vid liv kommer du att känna dig bättre. Det är inte mysigt och härligt att träna varje gång men träningen ska känns meningsfull för dig. Att träna för att dämpa skam och skuld håller inte längden. Tänk även på att sätta realistiska mål, du kan lätt bli nedslagen om du inte når dit du har tänkt.