pulsklocka.nu

Genom att äta rätt näring på rätt tid kan du optimera dina träningsresultat och prestera bättre. Vad du ska äta och när beror till stor del på hur mycket du tränar och hur din dagliga kost ser ut i övrigt. Ett tips för att du lättare ska kunna äta balanserade måltider är att hitta en bra matkasse. Det finns mängder med varianter av matkassar att välja mellan.

Spara tid och energi med en matkasse

För att du lättare ska kunna hitta den perfekta matkassen för dig är det en bra idé att jämföra olika alternativ. Läs de utförliga recensionerna som finns skrivna om det populäraste matkassarna för att på så sätt hitta ett bra alternativ för dig. Du kan alltid testa fler än en matkasse. Den största fördelen med att abonnera på en matkasse är att du får kompletta måltider till vardagarna utan att du behöver fundera på det. Att slippa tänka på en måltid är fördelaktigt när du tränar. Tänk på att när du har en matkasse innehåller den inte precis allt du behöver. Du kan behöva köpa hem kryddor och liknande för att kunna laga maten. Kolla därför igenom ordentligt vad du behöver ha hemma.

Kostens helhet är mest angeläget

En näringsrik kost består generellt av en tillräckligt stor mängd kolhydrater, protein, fett, vitaminer och mineraler, allt för att maximera träningsresultaten. Det är bra att få i dig protein var tredje eller fjärde timma om du har för avsikt att öka i muskelmassa. Men det är viktigare att du får i dig tillräckligt med protein under dagen än vad tajmingen för proteinintaget är. Fokusera på att äta mat lagad från grunden för att få i dig bra med näring. Ju mer processad maten är desto mindre näringsrik är den. Det är fördelaktigt att äta kolhydrater före och efter ett träningspass om du tränar högintensivt.

Mat inför och efter lopp

Det är ännu viktigare att äta rätt när du ska utföra lopp. Då är det bra att kolhydratladda några dagar innan loppet. För att orka prestera på topp är det viktigt att glykogenförråden är välfyllda. Om du ska genomföra ett lopp på förmiddagen är det en bra huvudregel att äta frukost 1-2 timmar före loppet. Efter loppet är det viktigt att snabbt fylla på med kolhydrater och vätska. Direkt efter loppet räcker det med något litet. Efter de snabba kolhydraterna är det bra att äta en större måltid så snart som möjligt.

Träna inför lopp