pulsklocka.nu

Att spela dataspel förknippas ofta med ett evigt stillasittande. Det är ingen slump då ett riktigt kul spel kan få gamern att tappa tidsbegreppet helt och tycka att två timmar verkar som tjugo minuter. För att motverka det roliga spelandets fysiska konsekvenser är det därför viktigt att träna regelbundet och att göra pauser där du får igång blodcirkulationen och sträcker på dig.

Däremot finns det inget som säger att spelandet inte kan bli en motiverande faktor! Med kul kläder och gadgets från Gameloot kan du hitta prylar från dina favoritspel och -filmer som inte bara gör träningen enklare utan också roligare. Här får du några tips på hur ditt spelande kan kombineras med träning.

Utmana dig själv och kompisarna

Som gamer går allt ut på att vinna. Du ska klara olika mål, gå upp i nivå och slå både verkliga och virtuella motståndare. Med dagens teknik kan du enkelt utmana kompisarna i olika träningsaktiviteter genom att alla laddar ner en app eller använder samma slags träningsarmband. Sätt ett mål, exempelvis att gå flest steg på en vecka eller att springa en viss sträcka snabbast och peppa varandra genom att sätta ribban lite högre allteftersom. Tack vare apparna spelar det ingen roll om polarna är runt hörnet eller på andra sidan jorden – ni kan tävla i alla fall.

Ska du och dina med- eller motståndare ses i verkliga livet kan det vara kul att ha på sig olika lagfärger eller -teman. Välj hoodies från olika spelkaraktärer, exempelvis Overwatchs blåa soldater eller rosa som D.Va. och gå loss på fotbollsplanen eller brännbollsängen. Spela Pokémon GO iförd en jacka i spelets design eller ge dig ut i löparspåret som en superhjälte iförd en topp från World of Warcraft. Kepsar är också snygga och praktiska när du ska träna. Här finns ett ett stort sortiment där du kan välja bland olika färger och loggor från både spel och kända speltillverkare.

Priser och belöningar

Många tycker att det tråkigaste med träning är att ta sig till gymmet eller idrottsplatsen och inte själva träningen i sig. Med en praktisk ryggsäck eller gympapåse från Minecraft, Star Wars eller Marvel kommer inspirationen tillbaka och påminner dig om att det är viktigt att du håller dig i lika god form som dina superhjältar.

Du kan också använda ditt spelarintresse som en del av ett belöningssystem när du gör bra ifrån dig. Oavsett om du har valt att utmana dina kompisar eller vill uppnå mål på egen hand kan det vara extra motiverande att ha en fysisk belöning i sikte. Har du gått och sneglat på den där actionfiguren från Aliens eller Baby Yoda-statyn i evigheter? Ge dig själv ett mål om en månad, till exempel att ha sprungit 150 km och belöna dig själv med det du vill ha.