pulsklocka.nu

Att springa längs med en stig och känna solens strålar mot ansiktet eller göra knäböj i ett utegym under stjärnorna är stärkande både för kropp och själ. Det finns många anledningar till att träna ute i naturen. När du tränar ute i naturen får du en extra boost som förbättrat humör och minne. Att vara i naturen motverkar också stress. Du kan träna ute på flera olika sätt. Löpning och cykling är klassiska utesporter men det finns många utegym och att träna i skogen med det som finns där är en väldigt bra idé. Men för att ta dig ut i naturen och kunna utforska nya platser är det bra att ha en bil, speciellt om du ska cykla. Om du har en egen bil kan du ta dig till andra ställen i din närmiljö för att träna, vilket kan vara gynnsamt både psykiskt och fysiskt. Att köpa en egen bil kan därför vara en väldigt bra investering för din hälsa. Om du ska ha med dig en cykel är det bra om bilen har en dragkrok. Det finns väldigt många bilmodeller att välja bland. För att du ska hitta rätt bil ska du utgå ifrån ditt behov och välja en bil som uppfyller dina krav.

Må bra-hormon frigörs när du rör dig utomhus

När du tränar utomhus i naturen kan du hitta ett lugn som inte går att finna inne i en gymlokal. Kroppen syresätts på ett helt annat sätt när du tränar utomhus. Du kan även få en bättre sömn genom att träna mer ute i form av förbättrad djupsömn och därmed bättre återhämtning. Varför du känner dig gladare och lugnare när du rör på dig ute i naturen är för att kombinationen av rörelse tillsammans med syn- och doftintryck från naturen ökar serotonin och må bra-hormoner som finns i kroppen. En annan stor fördel med att träna ute är att du inte behöver något gymkort och sparar därför en del pengar. Stressnivåerna sänks på grund av att kortisolnivåerna blir lägre när du är ute men ljuden från naturen minskar också stress. Studier har även visat att immunförsvaret stärks när du vistas mer utomhus, bland annat genom solen som påverkar D-vitaminnivåerna.

Musklerna stärks på ett annat sätt om du springer ute

Om du tränar löpning finns det många fördelar med att springa utomhus jämfört med att springa på ett löpband. När du joggar ute i skogen stärks dina muskler och senor framförallt i benen och fötterna på ett helt annat sätt. Överkroppen gynnas också av att du springer utomhus. Om du vill träna mer utomhus ska du investera i bra utrustning som tål alla typer av väder. Om du har bra grejer kommer träningen att bli roligare.