Start > Pulsträning > Varför behövs pulsträning?

Varför behövs pulsträning?

Full kontroll

Det enklaste och säkraste sättet att ha full kontroll på hur hårt du tränar, är att använda sig av en pulsklocka under träningspasset. Den återger kontinuerligt din puls under hela träningen, vilket betyder att du på ett enkelt och smidigt sätt kan anpassa intensiteten enligt egna önskemål.


Personlig tränare

Att träna med pulsklocka har blivit populärt. Om pulsen mäts med en pulsklocka under träningen blir det enkelt att pulsträna. Pulsklockan har även andra funktioner som kan underlätta träningen. En pulsklocka fungerar lite som en egen personlig tränare och ger dig en bra bild av hur hårt din kropp arbetar under träningen. Det blir enkelt att pulsträna genom att du hela tiden kan se var pulsen ligger. Motivationen får en extra skjuts med pulsträning (en motivationshöjare), och gör att du får ut mer av träningen. Du ser enkelt resultat vilket vanligtvis gör utövaren mer sugen på att träna.

Motivation

Motivationen får en extra skjuts med pulsträning (en motivationshöjare), och gör att du får ut mer av träningen. Du ser enkelt resultat vilket vanligtvis gör utövaren mer sugen på att träna.


Undvika skador

En pulsklocka är ett bra hjälpmedel för din träning. Finessen med en pulsklocka är att du kan se till att du får ut maximalt av din träning, eftersom du har fullständig koll på din puls under hela träningspasset. På så sätt kan du se till så att du inte ligger för lågt eller för högt i puls under hela passet. Detta betyder att du kan undvika skador då du med pulsklockans hjälp kan se till att inte överbelasta din kropp.


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar