Start > Aktiviteter > Viktreglering

Viktminskning med pulsklocka

Om man bara är ute efter att minska sin vikt så räcker det ofta med en pulsklocka för 400-600 kr. Funktionerna i dessa är fullt tillräckliga för detta ändamål. Det finns pulsklockor som är särskilt anpassade för viktminskning. Dessa kan räkna ut mängden kalorier som du förbränt under ett pass. Med en sådan pulsklocka kan motivationen ökas.


Behöver du gå ner i vikt?

I teorin är det väldigt enkelt att gå ner i vikt. Du behöver bara göra av med fler kalorier än du stoppar i dig. I verkligheten är det betydligt tuffare. Med en pulsklocka och pulsbaserad träning kan du köra en ”lågintensiv träning” där du förbränner kalorier på det mest optimala sättet.

För viktminskning är det bra om du kan träna 60 minuter per dag. En rask promenad är en utmärkt träningsform som underlättar viktminskning.


Lågintensiv träning = effektiv fettförbränning

Vill du bränna fett ska du mestadels satsa på lågintensiv träning som t.ex. promenader. Självklart så bränner du både fett och kolhydrater oavsett vid vilken intensitet du tränar. Vid träning på låg intensitet använder kroppen framförallt fett som energikälla. Den stora skillnaden mellan olika energikällor, är att fettförbränningen kräver syre för att fungera.

När du tränar på höga intensiteter räcker inte syret till för att kroppen ska kunna bryta ner och tillgodogöra sig fett som den huvudsakliga energikällan. Istället använder den sig framförallt av kolhydrater.

Kom igång snabbt med din viktminskning

Vill du snabbt komma igång med din viktminskning? Läs mer i Snabbguiden.


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar