Start > Aktiviteter > Cykling

Dykning

Pulsträning för dykare, varför då?

Behöver verkligen en dykaret pulsträna? Vad gör det för nytta för en dykare?

Precis som med all idrott så är det bra med en god kondition, framför allt för att få en bra syreupptagningsförmåga, men även för att öka skärpan och konsentrationen. Det är bevisat att personer med bra syreupptagningsförmåga (dvs bra kondition) kan i mycket högre utsträckning utnyttja sin hjärnkapasitet på grund av den ökade skärpan/konsentrationsförmågan. För dykare är detta mycket viktig, framför allt för att dykningen kan vara förenat med livsfara om man inte är konsentrerad på sin uppgift under ett dyk. Minsta misstag kan få förödande konsekvenser.

Pulsklocka, ett bra komplement i dykutrustningen

Pulsklockan ska inte användas av dykare under vattnet, utan är till för att träna upp sin syreupptagningsförmåga, och detta görs på land. En pulsklocka är ett utmärkt del av din utrustning när du tränar upp sin syreupptagningsförmåga i ett gym, i löparspåret eller var du nu tränar någonstans.

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar